tiistai 17. joulukuuta 2013

Titanic 3D (2012)

Ohjaus: James Cameron
★★☆☆☆
Mariaanien hautaan vastikään syöksynyt kanadalainen James Cameron on ohjannut kaksi historian tuottoisinta elokuvaa, mutta irtorahasta on edelleen pulaa. Suomessa yli miljoona katsojaa aikanaan keränneen Titanicin (1997) kolmiulotteisemmalla versiolla testataan myös katsojien fyysinen sietokyky. Kestoa teoksella kun on vähän neljättä tuntia.
Perusteluna päivitykselle kauppamies Cameron käyttää matkustajalaivan uppoamispäivää, josta tulee kuluneeksi sata vuotta huhtikuun puolivälissä.
Rikkaisiin naimakauppoihin valmistellun Rosen, mustasukkaisen kihlatun Calin ja köyhän taiteilijanalun Jackin kolmiodraama on tyylipuhdasta saippuasirkusta prameina pullistelevissa kulisseissa, jotka ovat tekohetkensä hulppeinta ja tyyreintä laatua. Paatin törmättyä jäävuoreen Pohjois-Atlantilla rakkaustriangeli ratkeaa laivan tavoin, mutta sen arvoitusta kyynelehditään vielä kehyskertomuksessakin. Lopuksi Céline Dion kiekaisee hittinsä.
Tuhannenviidensadan henkilön kuolemaa hyisellä merellä edelsi yhdistelmä inhimillisiä virheitä ja korskeaa piittaamattomuutta, mutta ne ovat pelkkä sivuseikka Cameronin mielistelevässä maalailussa, joka pokkasi ennätykselliset yksitoista Oscar-palkintoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti